SØRLANDETS LITTERATURPRIS 2021

Posted on 23. april 2021

1


Mirjam Kristensen og Pål Kristian Eriksen er årets vinnere av Sørlandets litteraturpris. For første gang henter Lyngdal hjem begge prisene!

Mirjam Kristensen (bosatt i Kristiansand) vinner den skjønnlitterære prisen for Et plutselig mørke (Oktober forlag 2020). Hun er kritikerrost for sine seks romaner og har mottatt flere høythengende priser. Kristensen blir stadig omtalt som en utsøkt stilist. Finstemt, neddempet, nøktert og stilsikkert mestrer hun å skrive om bunnløs ensomhet. I en nerve som nærmer seg thrilleren. En pageturner. Kritiker Leif Bull skriver om Et plutselig mørke: «den er oppriktig spennende … I likhet med Elena Ferrante er hun en utpreget litterær historieforteller.» Mirjam Kristensen mottok også Sørlandets litteraturpris i 2002 for De som er ute i regnværet.

Pål Kristian Eriksen (bosatt i Oslo) vinner sakprosaprisen for Nye språk i Norge – en språkodyssé (Pax 2019). Med entusiasme og humor ønsker debutanten Eriksen at vi skal lære mer om de såkalte innvandrerspråkene som omgir oss. Det gjør han med klokskap og humor. Et komplekst fagstoff, der vi møter utallige språk og deres historiske oppbygning, fargelagt med anekdoter og en drivkraft som vekker leseren. Populærvitenskap på sitt ypperste. Elisabeth Bjelland, forlagsredaktør skriver i sin gratulasjonshilsen fra forlaget: «I boken står denne store verdenen på vår egen dørstokk og banker på – for den som vil se og lytte og er åpen for alle de rike kulturene vi nå har fått representert i vårt eget land.» Boken fikk, blant utallige gode anmeldelser, terningkast 6 i Stavanger Aftenblad. 

Lenke til digitalt utdelingsarrangement: https://www.youtube.com/watch?v=kfopf00BDZA

Reklame