Prisvinnerne!

Posted on 24. april 2013

0


Vi gratulerer prisvinnerne Knut Heidem og Bård Nannestad som vinnere av Sørlandets litteraturpris 2013!

Vi gratulerer Knut Heidem og Bård Nannestad som vinnere av Sørlandets litteraturpris 2013!

Sørlandets litteraturpris 2013 ble delt ut på et arrangement i Kristiansand Kunsthall på Verdens bokdag 23. april. Det er publikum som har stemt fram sine favoritter blant de nominerte bøkene.

Knut Heidem er nominert til Sørlandets litteraturpris 2013 for boka "Slaget i Lyngør 1814" (Bokbyen forlag)

Knut Heidem vant Sørlandets litteraturpris 2013 i klassen for sakprosa med boka «Slaget i Lyngør 1812» (Bokbyen forlag)

Knut Heidem fikk prisen for Slaget i Lyngør 1812. Grundig og gjennomarbeidet om det dramatiske slaget i Lyngør i 1812. Heidem skriver både detaljert og spennende om hvordan den dansknorske fregatten Najaden ble senket i kamp med britiske skip. Forfatteren viser stor bredde i sin dokumentasjon og henter stoff både fra historikere, fortellinger fra fastboende og diktning om hendelsen.

Knut Heidem er bosatt i Oslo, men er opprinnelig fra Lyngør. Han er utdannet bibliotekar, og har arbeidet ved Universitetsbiblioteket i Oslo og Nasjonalbiblioteket. Han er nå pensjonist. Slaget i Lyngør 1812 er hans første bok.

Bård Nannestad er nominert til Sørlandets litteraturpris 2013 for boka "Da Henrik Husten kom hjem" (Vigmostad og Bjørke)

Bård Nannestad vant Sørlandets litteraturpris 2013 i klassen for skjønnlitteratur for boka «Da Henrik Husten kom hjem» (Vigmostad og Bjørke)

Bård Nannestad vant prisen for Da Henrik Husten kom hjem. Gripende og overraskende lesning. Velskrevet om fortielse og å kjenne sin historie. Frank Berg lever et stille og regelmessig liv sammen med bikkja si helt til en ukjent bil, og ikke minst et ukjent ansikt dukker opp utenfor huset hans. Det er gått førti år siden barndomsvennen Henrik forsvant, og nå er han plutselig tilbake. Dermed starter en reise i fortid og nåtid for Frank. En reise som er både vond og befriende på samme tid. Slektas synd og skyld holder en klam hånd over livene våre, men gir også uventede åpninger mot nye livsmuligheter.

Bård Nannestad er oppvokst i Nittedal og bosatt i Arendal. Han arbeider som psykiatrisk sykepleier. Da Henrik Husten kom hjem er hans debut som forfatter.

Om prisutdelingen i pressen:

Åpningstale ved Anne Kristin Undlien, leder av styringsgruppa

Bilder fra prisutdelingen

Disse var nominert til Sørlandets litteraturpris 2013