Disse titlene er nominert til Sørlandets litteraturpris 2011

Sørlandets litteraturpris 2011

Forfattere med tilknytning til Sørlandet utga mange kvalitetsbøker i 2010.  Juryen for Sørlandets litteraturpris har derfor hatt en rekke kandidater til årets pris. I år deles det ut to priser, en skjønnlitterær pris og en pris for sakprosa.

Disse er nominert:

Skjønnlitteratur
Øystein Hauge: Stilleben (Tiden forlag)
Gaute Heivoll: Før jeg brenner ned (Tiden forlag)
Karl Ove Knausgård: Min kamp 4-5 (Oktober forlag)
Benedicte Meyer Kroneberg: Ingen skal høre hvor stille det er (Cappelen Damm)

Sakprosa
Håvard Rem: Innfødte skrik (Schibsted forlag)
Else «Sprossa» Rønnevig: Bakerovnen (Eget forlag)
Johan-Christian Sandvand: Har du hørt… (Bokbyen forlag)

Det er publikum som bestemmer hvem som skal få prisene. Les mer om hvordan du kan stemme.

Disse titlene er nominert til Sørlandets litteraturpris 2011
Disse titlene er nominert til Sørlandets litteraturpris 2011

Posted

in

by

Tags:

Comments

6 svar til «Sørlandets litteraturpris 2011»

  1. Morten Bentsen avatar
    Morten Bentsen

    Sørlandets litteraturpris for 2011 mangler legitimitet ved at boka «Samhold og svik» av Øystein Bentsen ikke er blant de nominerte. Boka tar for seg det internasjonale hjelpearbeidet de norske tillitsmennene utrettet overfor nordmenn og sovjetiske krigsfanger i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen under andre verdenskrig. I klassen for sakprosa har juryen i stedet valgt å kjøre fram ei bok om baking utgitt på eget forlag.

  2. Anne Kristin Undlien avatar
    Anne Kristin Undlien

    Juryen har gått grundig igjennom mange bøker som mulige kandidater til Sørlandets Litteraturpris. Flere bøker kunne ha vært nominert, de som endte opp som nominerte står en samlet jury bak.

  3. Jan Kløvstad avatar
    Jan Kløvstad

    Øystein Bentsen har skrive ei viktig og god bok. Det at denne boka, saman med 72 (!) andre utgjevingar av forfattarar med tilknytning til Sørlandet ikkje har kome med blant dei 7 (4 pluss 3) nominerte viser at det kjem imponerande mange gode bøker her sør nå.

    Mi oppfordring er: les Øystein Berntsens bok. Der er det mykje interessant og viktig, – som det også er i dei nominerte bøkene og fleire av dei andre som ikkje er nominerte.

  4. Morten Bentsen avatar
    Morten Bentsen

    Det er greit at Sørlandets Litteraturpris har et lokalt preg når det kommer til å velge ut hvem som skal få være blant de nominerte. Men hvis prisen skal ha troverdighet, må de beste bøkene som kom ut i 2010 være med, noe som i år ikke er tilfelle når det kommer til klassen for sakprosa. De fleste som er bokinteressert forstår at det er forskjell på å bli antatt på Oktober Forlag med et manus du har jobbet med i 20 år, framfor å bli gitt ut på Bokbyen Forlag, selv om en enstemmig jury mener noe annet.

  5. Jan Kløvstad avatar
    Jan Kløvstad

    Gode Morten Bentsen,
    du er hjarteleg velkomen til å besøke Bokbyen forlag. Staben er rett nok ikkje er stor, men har likevel noen års erfaring frå både forlag og bokhandel. Eg er tilsett i forlaget og har ikkje hatt noe som helst med nomineringsarbeidet i juryen i Sørlandets litteraturpris.

    Sjølv har eg arbeidd med redigering og marknadsførinmg først i Noregs Boklag og så i Det Norske Samlaget. Kollegaen min har enda meir erfaring i forlagsarbeid. To av bøkene våre blei innkjøpte av norsk Kulturråd i 2010, – og ingen av dei nådde likevel opp til nominering til Sørlandets litteraturpris. Dei to forfattarane det handlar om gir også ut bøker på Oslo-forlag.

    Hjarteleg velkomen innom oss!

    Beste helsing

    Jan Kløvstad

  6. Morten Bentsen avatar
    Morten Bentsen

    Takk, det kan det godt hende jeg gjør en dag. Det er bra at Bokbyen forlag støtter lokale utgivelser i så pass stort omfang som dere gjør.

    Morten Bentsen

Legg igjen en kommentar