Nominerte 2023: Sunniva Lye Axelsen

Posted on 17. februar 2023

0


Sunniva Lye Axelsen: «Invictus». (Tiden forlag, 2022)

Hugo Nørve er selvutnevnt vaktmester for en tolv-etasjers blokk som mildt sagt huser et vilt sammensatt persongalleri. Samtidig som Hugo kjemper en kamp om å holde denne blokka så lite rotete han kan, skifte blinkende lysstoffrør og bære ut døde, så stiger havnivået faretruende mot blokka, og det regner ustanselig.

På TV ruller og går programmet Innsjekk med programleder Helena som sjekker inn på ulike institusjoner. Når Innsjekk annonserer at de vil lage et program fra blokka, øyner Nørve en mulighet for å fortelle verden at han ikke hører til blant dem som bor der.

Dette blir en fortelling om Dantes kamp mot verden. Det er morsomt og rørende om å være utenfor og på siden av det etablerte. Vi er innom klimaendringer, sosiale problemer og vellykket mediekritikk uten at det noen gang blir for påtatt eller for mye.

Her kan du stemme på Sunniva Lye Axelsen.

Sunniva Lye Axelsen er nominert til Sørlandets litteraturpris 2023 for boka «Invictus» (Tiden forlag, 2022). Foto: Carsten Aniksdal. Bildet viser bokas forside og foto av forfatteren.
Sunniva Lye Axelsen er nominert til Sørlandets litteraturpris 2023 for boka «Invictus» (Tiden forlag, 2022). Foto: Carsten Aniksdal


Reklame