Nominerte 2023: Kaisa Hansen-Suckow

Posted on 17. februar 2023

0


Kaisa Hansen-Suckow: «Oss mot verden». (Manifest, 2022)

Kaisa Hansen-Suckow forteller en rå, usminket og modig historie om hvordan det var å vokse opp i fattigdom på 1990- og 2000-tallet, så vel som i dagens Norge, hvor flere er fattige enn for 20-30 år siden. Den viser hvordan fattigdom reproduserer seg og hvor dyrt og klaustrofobisk livet blir når gebyrer hoper seg opp og saksbehandlere går i ring rundt seg selv.

Boka Oss mot verden er Hansen-Suckows litterære debut, og viser kvaliteter som mang en erfaren skribent bare kan lengte etter. Hun forteller medrivende, holder leseren fanget og kaller på vrede, tårer og smil – for heldigvis fins det også humor midt i den sørlandske elendigheten hun beskriver. Boka rommer skarp og viktig kritikk av hvordan hjelpesystemet, særlig NAV, kan virke mot sin hensikt. Hun innstilles til Sørlandets litteraturpris både for høy litterær kvalitet og for viktig tematikk.

Her kan du stemme på Kaisa Hansen-Suckow.

Kaisa Hansen-Suckow er nominert til Sørlandets litteraturpris 2023 for boka «Oss mot verden" (Manifest, 2022). Foto: Kaisa Hansen-Suckow. Bildet viser forside av bok og foto av forfatter.
Kaisa Hansen-Suckow er nominert til Sørlandets litteraturpris 2023 for boka «Oss mot verden» (Manifest, 2022). Foto: Kaisa Hansen-Suckow


Reklame