Nominerte 2022: Karl Ove Knausgård

Posted on 10. februar 2022

2


Karl Ove Knausgård: «Ulvene fra evighetens skog». (Oktober 2021)

Knausgårds nye bok, Ulvene fra evighetens skog, er en oppfølger til hans forrige bok Morgenstjernen, og her er det Tsjernobyl-ulykken som danner følelsen av apokalypse. Samtidig er utforskningen av fortellerens bakgrunn i bokas første del en klar videreføring av fortellergrepet fra romansyklusen Min kamp, som har blitt sentralt for den norske og internasjonale virkelighetslitteraturen. Sammen med beskrivelser av livets trivialiteter får leseren følelsen av en underliggende, ufortalt historie der vi til slutt tas med på en spennende reise, både geografisk og i tid. Uforløste spørsmål, brev og spekulasjoner fra fortellerens liv på Sørlandet, finner sine svar i fjerne slektskap hos vår store nabo i øst.

Knausgård skriver på en slik måte at leseren aldri får tid til å kjenne på vekten av 800 tettskrevne sider. Boka føles lett, velskrevet og spennende. En ny litterær milepæl i et forfatterskap som er unikt i sørlandsk, så vel som i norsk og internasjonal, sammenheng.

Her kan du stemme på Karl Ove Knausgård (lenke fjerna 30.1.2023).

Karl Ove Knausgård Foto: Sølve Sundsbø for D2

Karl Ove Knausgård er nominert til Sørlandets litteraturpris for boka «Ulvene fra evighetens skog» (Oktober 2021). Foto: Sølve Sundsbø for D2

Reklame