Sparebanken Sørs aller første barne- og ungdomslitteraturpris

Posted on 26. februar 2020

1


banner_ungdomsprisSparebanken Sørs barne- og ungdomslitteraturpris blir delt ut for første gang i 2020. Juryen har vurdert alle bøker som er gitt ut 2017-2019 og nominert (i alfabetisk rekkefølge):

Line Baugstø: «Vi skulle vært løver». (Aschehoug, 2018)

Når klasse 7A kommer tilbake på skolen etter sommerferien begynner ei ny jente, Leona, i klassen deres, og Malin ønsker at de kunne bli venner.

Line Baugstø har skrevet ei bok med varm innlevelse i den sårbare tida ved overgangen fra barn til ungdom.

Gaute Heivoll og Børge Bredenbekk (illustrasjoner): «Klokkerens evangelium». (Vigmostad Bjørke, 2019)

Den gamle kirken i bygda skal rives. 7 år gamle Bendik, klokkerens sønn, sørger over dette, for kirken er der han har sterkest minner om sin far.

Gaute Heivoll har skrevet en magisk fortelling om kjærlighet, død og sorg, i et vakkert språk. Boka er mesterlig illustrert av Børge Bredenbekk, og tekst og illustrasjoner samspiller på en fin måte.

Heidi Sævareid: «Bruddlinjer». (Gyldendal, 2017)

Søsknene Hedda og Daniel drar på festival sammen. Der begynner underlige ting å skje, og Hedda mister mer og mer kontakten med Daniel. En dag forsvinner han, og Hedda reiser for å lete etter ham.

Heidi Sævareid har skrevet en forrykende spennende roman, med et flytende, musikalsk og hardtslående språk. En roman om unge voksne, like mye for voksne som for ungdom.

Juryen velger vinneren blant disse tre bøkene, og Sparebanken Sørs aller første barne- og ungdomslitteraturpris blir delt ut sammen med de andre prisene 24. april.