Vi gratulerer!

Posted on 24. april 2014

0


Fylkesordfører Bjørgulf Serdrup Lund sammen med prisvinnere Tone Klev Furnes og Agate Øksendal Kaupang.  Foto: Grethe Tvede, AAbk

Fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund sammen med prisvinnere Tone Klev Furnes og Agate Øksendal Kaupang. Foto: Grethe Tvede, AAbk

Hyggelig musikk ved Rasmus Solem og Espen Larsen la bokstavelig talt an tonen for arrangementet der fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund delte ut prisene. Etter en hyggelig ettermiddag på Kaffe- og platebaren No9 er to nye prisvinnere føyd til den eksklusive rekken av forfattere som har vunnet Sørlandets litteraturpris.

Tone Klev Furnes vant kategorien for sakprosa med sin praktbok om Emmanuel Vigeland. Hun lar oss virkelig bli kjent med den store kunstneren som nok kom noe i skyggen av sin mer kjente bror Gustav.    Agate Øksendal Kaupang debuterte i fjor med romanen Å holde pusten. Det er en roman om kjærlighet, forteller hun. To små jenter havner mellom barken og veden etter at foreldrene skilles.

Agate har virkelig klart å skildre ungenes situasjon. I tillegg til at forfatteren er debutant, er hun er ung; den yngste som har vunnet Sørlandets litteraturpris. Boken skrev hun som 18-19 åring. Jeg er imponert! Dette kan bli et forfatterskap verdt å følge videre.

Pianist Rasmus Solem sammen med gitarist Espen Larsen.  Foto: Grethe Tvede, AAbk

Pianist Rasmus Solem sammen med gitarist Espen Larsen. Foto: Grethe Tvede, AAbk