Prisvinnerne!

Posted on 23. april 2014

1


kollasj

Sørlandets litteraturpris er innstiftet og finansiert av bokhandlere og bibliotekene på Agder, men det er det lesende publikum som har stemt fram sine favoritter. Det har vært avgitt over 1400 stemmer, så deltagelsen har vært god og engasjementet stort!

Vi gratulerer Agate Øksendal Kaupang som vinner av Sørlandets litteraturpris 2014 i kategori skjønnlitterære for boka «Å holde pusten»

Juryens sier om boka: Dette er en brutalt ærlig bok om å vokse opp med psykisk sykdom i nærmeste familie. Den unge jenta må ta ansvar for å holde familien sammen i en kaotisk hverdag preget av en ustabil mor, barnevern og store ytre påkjenninger. Samtidig skal livet utvikles i sårbare ungdomsår. Språket er stilsikkert og stramt med presise beskrivelser av mennesker og situasjoner.

Agate Øksendal Kaupang (f. 1993) er fra Kristiansand og ”Å holde pusten” er hennes første bok.

Agate Øksendal Kaupang er nominert til Sørlandets litteraturpris 2014 for «Å holde pusten» (Gyldendal). Foto av Kaupang: Lisa Hillbom

Agate Øksendal Kaupang er vinner av Sørlandets litteraturpris 2014 med boka «Å holde pusten» (Gyldendal). Foto av Kaupang: Lisa Hillbom

 

Vi gratulerer  Tone Klev Furnes som vinner av Sørlandets litteraturpris 2014 i kategori sakprosa for boka «Emanuel Vigeland».

Juryen sier om boka: Emanuel Vigeland (1875-1948) hadde i første halvdel av 1900-tallet en ledende posisjon som kirke- og monumentalkunstner, både i Norge og i utlandet. Furnes har skrevet en praktfull bok om denne litt mindre kjente Vigeland, ledsaget av flotte gjengivelser av kunstnerens verk. Forfatteren evner å levendegjøre en ruvende skikkelse i vår kunsthistorie. Boka gir god oversikt, samtidig som den er detaljrik omfattende i den biografiske delen.

Tone Klev Furnes (f. 1964) er fra Mandal. Denne boka er hennes fjerde kunstnerbiografi.

Tone Klev Furnes er nominert til Sørlandets litteraturpris 2014 for boka «Emanuel Vigeland» (Dreyer)

Tone Klev Furnes er vinner av Sørlandets litteraturpris 2014 med boka «Emanuel Vigeland» (Dreyer)

 

Sørlandets litteraturpris ble i år delt ut for 14. gang, og det deles ut priser i to kategorier – en for skjønnlitteratur og en for sakprosa. Prisens formål er å bidra til å skape oppmerksomhet om litteratur og forfatterskap med tilknytting til Sørlandet, og slik litteraturen knytta til landsdelen har markert seg nasjonalt de senere år håper vi at Sørlandets litteraturpris har bidratt til denne positive utviklingen.

Prisen er på kr. 15.000 i tillegg til et kunstverk – denne gang av Arendalskunstneren Marius Martinussen. Prisen ble delt ut på Verdens bokdag 23. april kl 14 på No9 kaffe&platebar i Arendal.