Forfatterkveld i Mandal

Posted on 14. mars 2013

0


13. mars var det Mandal sin tur til å møte nominerte forfattere. Et lydhørt publikum fikk møte Bjørg Øygarden, Knut Heidem og Gunvald Opstad i samtale med Jan Kløvstad.

Disse forfatterne er nominert for ganske så forskjellige bøker, og publikum fikk høre om forskjellige arbeidsmetoder.

Knut Heidem har gått til primærkildene, bl.a. loggboka til linjeskipet Dictator. Han har også lest rapportene fra slaget; der de engelske rapportene er preget av til dels voldsomme overdrivelser, er de dansk-norske rapportene mer preget av bortforklaringer. 133 sjøfolk omkom i slaget som sto 6. juli 1812.

Bjørg Øygarden fortalte at noe av det morsomste med å skrive fantasylitteratur er å finne på ting. En annen verden må se annerledes ut, ha andre arter, andre yrker osv. På den måten ender man opp med arter som f.eks. kakkerhakker og sløvsanger.

Gunvald Opstad fortalte om portrettintervju som sjanger, og mente at en journalist nok kunne være litt slesk og slu. Det gjelder å varme opp intervjuobjektet med ufarlige spørsmål, stille litt mer kontroversielle spørsmål underveis – for så å kryssklippe.

Mandal bibliotek i Buen kulturhus var en flott ramme rundt arrangementet.

Fra forfattermøte i Buen kulturhus i Mandal 13. mars 2013. Fra venstre: Knut Heidem, Bjørg Øygarden, Gunvald Opstad og programleder Jan Kløvstad. Foto: Barb L. Håland.

Fra forfattermøte i Buen kulturhus i Mandal 13. mars 2013. Fra venstre: Knut Heidem, Bjørg Øygarden, Gunvald Opstad og programleder Jan Kløvstad. Tekst og foto: Barb L. Håland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se flere bilder på Facebook