En litterær godtepose

Posted on 18. mars 2012

0


Både Gunstein Bakke og Tiril Valeur avslørte at de sparer på gode titler under et av forfattermøtene for de nominerte forfatterne til Sørlandets litteraturpris.

– Jeg synes det er morsomt med ordspill på navn og sparer på disse , kunne Tiril Valeur fortelle programleder Fred Arthur Asdal under samtalen. Og Polly-Esther hadde hun liggende klart da hun begynte å skrive om den forsiktige jenta som ønsker seg så sterkt et monster.

Gunstein Bakke kunne også fortelle at han har et eget dokument på PC-en der han skriver opp potensielle titler.

– Det er nesten som en litterær godteposte, mente Fred Arthur Asdal.

De tre nominerte forfatterne presenterte tre svært forskjellige bøker. Harald Dag Jølle kunne fortelle at da han påtok seg oppdraget med å skrive en Nansen-biografi, hadde han vært opptatt av å få lov til å sette fokus på vitenskapsmannen Nansen. – Det som har imponert meg mest med Nansen er hans gigantiske ambisjoner og hans kraft til å flytte fjell, utdypet Jølle som også kunne fortelle en liten Arendalshistorie fra Nansens dagbøker.

Den noe uvanlige undertittelen til Gunsteins Bakkes roman Maud og Aud ”- en roman om trafikk” vekket også publikums oppmerksomhet.

– Jeg tenkte at det må gå an å skrive om trafikkulykker på andre måter enn slik det gjøres i avisene, forklarte han.

Tiril Valeur var svært fornøyd med å være nominert i den skjønnlitterære kategorien til Sørlandets litteraturpris.

– Ofte blir barnelitteratur nominert i egne kategorier. Det er moro at min bok blir nominert i den samme kategorien som den andre skjønnlitteraturen, syntes hun.

Og programleder Fred Arthur gjorde det helt klart for kveldens forfatterpanel : Dette er en konkurranse. Dere slåss om en pris!

av Hege Solli

Fra venstre: Tiril Valeur, Gunstein Bakke og Harald Dag Jølle. Foto: Hege Solli

Fra venstre: Tiril Valeur, Gunstein Bakke og Harald Dag Jølle. Foto: Hege Solli

Tagget: