Gaute Heivoll og Else Rønnevig vant!

Posted on 30. april 2011

1


Publikum kåret Gaute Heivoll og Else Rønnevig til vinnere av Sørlandets litteraturpris 2011. Vi gratulerer!

Publikum kåret Gaute Heivoll og Else Rønnevig til vinnere av Sørlandets litteraturpris 2011. Vi gratulerer!

Gaute Heivoll er publikumsvinner for 3. gang! Sammen med Else ”Sprossa” Rønnevig mottok han lørdag 30. april Sørlandets Litteraturpris 2011. Heivoll vant prisen for beste skjønnlitterære bok med romanen ”Før jeg brenner ned” (Tiden forlag), og Rønnevigs bok ”Bakerovnen” (Eget forlag) vant fagbokprisen.

Hver av prisvinnerne mottok en sjekk på kr. 15 000, i tillegg til et kunstverk. Kåringen skjedde på Håndverkeren, Kristiansand, og prisutdelere var Irene Gressli Haugen, leder av Norsk Forfattersentrum Sør-Norge, og Harald Båsland, lokal koordinator for Norsk faglitterær forfatter og oversetterforening.

Mange mener at litteraturen på Sørlandet er inne i en gullalder, og dette avspeiler seg også i publikumsinteressen for litteraturprisen. Antallet personer som har avgitt stemme har mer enn doblet seg siden i fjor.

”Før jeg brenner ned” har også mottatt Brageprisen for beste skjønnlitterære bok i 2010. Boka utforsker eksistensielle tema og mellommenneskelige forhold, og er i tillegg ei drivende spennende bok. Else Rønnevig har lenge vært en forkjemper for gamle hus og tradisjoner, og ”Bakerovnen” er ei praktbok om bakerovn-tradisjoner og gode hjembakte bød , med vakre bilder og lekker design.

De andre bøkene som var nominert til årets Sørlandets Litteraturpris er en fin blanding av etablerte og anerkjente forfattere, samt en fersk debutant og en journalist.

De andre nominerte:

Øystein Hauge for ”Stilleben”

Karl Ove Knausgaard for ”Min kamp” b. 4 og 5

Benedicte Meyer Kroneberg for ”Ingen skal høre hvor stille det er”

Håvard Rem for ”Innfødte skrik”

Johan-Christian Sandvand for ”Har du hørt…”

Mer informasjon om alle nominerte til Sørlandets litteraturpris her

Gaute Heivoll vant den skjønnlitterære prisen for "Før jeg brenner ned" (Tiden forlag) og Else Rønnevig vant fagbokprisen for "Bakerovnen" (Eget forlag)