To priser deles ut i 2011

Posted on 3. januar 2011

0


Solsikker. Foto: Tore MorkemoStyringsgruppen for Sørlandets Litteraturpris har besluttet at de i 2011 vil dele ut to priser. En Sørlandets Litteraturpris til beste skjønnlitterære bok og en Sørlandets Litteraturpris til beste faglitterære bok.

Bakgrunnen for beslutningen er den blomstrende litterære produksjonen på Sørlandet, kommentert blant annet av Sindre Hovdenakk i VG: ”Det er liten tvil om at Sørlandet for tiden ligger an til å vinne landsdelskampen i ny, norsk litteratur.”

Den rike produksjonen av skjønnlitteratur og faglitteratur av høy kvalitet, gir et godt grunnlag for å kunne dele ut to priser til forfattere med lokal tilknytting. Juryen for Sørlandets Litteraturpris vil nominerer opptil 3 forfattere innen hver kategori.

Hvem som vinner prisen i hver kategori blir opp til stemmegiverne å bestemme. Prisene deles ut i forbindelse med Verdens Bokdag, denne gangen lørdag 30. april i Kristiansand.

Årets prisutdeler for den skjønnlitterære prisen blir Irene Gressli Haugen fra Norsk forfattersentrum Sør-Norge. Den faglitterære prisen skal deles ut av leder for Norsk faglitterær forfatter og oversetterforening, Jørgen Lorentzen.

Tagget: